Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1

123480854

18. 3. 2012 13:37
Slepice např. v Německu a Rakousku mají volný výběh

To český "mudrlant" asi neví, nebo to ignoruje. Doporučuji článek na -- http://tinyurl.com/7xa3vvw

0 0
možnosti
C

Camino.

9. 3. 2012 6:33
Umite!

Karma!R^

0 0
možnosti
JV

vidl

8. 3. 2012 8:27
vidl

Naši zemědělci se většinou na novou legislativu připravili nepokrývají však veškerou spotřebu u nás. Zdražení v této výši je vyvoláno především médii (třeba jako je idnes :-) ) . Samozřejmě proč nezdražit když můžu.

Moje žena pracuje ve firmě která prodává jak vejce tak chová na prodej (od jednodeního kuřete) slepice k snášení vajec. Momentálné jim tam lezou lidi i pomalu okny - už ne tak moc pro vejce (to bylo 14 dní dozadu) momentálně pro slepice(pár článků o výhodnosti chovu slepic).

V tomto případě se konečně slušný zisk dostane i prvovýrobci ne jen překupníkům.:-P

0 0
možnosti
ZR

729

7. 3. 2012 10:26
Naše slepice mají status

švarcpodnikatelů  a proto jsou vejce dvakrát dražší než všude jinde v EU. Tak nezáviďte úspěšným! AŤ žije vláda![>-]

0 0
možnosti
K

karelst

7. 3. 2012 10:20
Slepice

Jsme u toho našeho myšlení. Někdo vydá vyhlášku, zákon a je jedno co ještě. Všichni to zaregistrují nikdo nerespektuje,nikdo nereaguje a počkáme do posledního dne kdy má vše vejít do platnosti. Pak napadneme jako v tomto případě nesmyslnost velikosti prostoru pro slepice a uvedeme jako největší hlupáky ty co vatvořili vyhlášku. Jestli je podstata věci dobrá či špatná. Diskutujme radši nad tím co chceme vydat a po schválení respektujme dané věci a hlavně udělejme co máme. Pak nemusíme kárat slepice že chtějí větší prostor a hospodáře, že toho okamžitě využijí ke zdražení produktu.

0 0
možnosti
JH

jjeeff

7. 3. 2012 7:36
Dražší vejce ? jen u nás !

Nechápu jak je možné , že u nás stojí vejce 5,- až 7,- kč , když tady za hranicemi stojí stále 10 ks - 1 euro !!!!!! Kde se stala chyba soudruzi !

0 0
možnosti
JZ

lapac

7. 3. 2012 4:55
...nazor, za kterym si stojim...

Predstavte si vazeny autore cloveka, ktery nebyl ochoten popr. schopen se naucit malou nasobilku a bude si stat za tzv. vlastnim nazorem, ze 2 x 5 = 7 !! Vas "slepici" prispevek je obsahove tak slepici, ze by jeho autorem i slepice mohla byt.

0 0
možnosti
C

Camino.

7. 3. 2012 3:28
Proc klicky????

Pustte je ven, na travu a slunce, nemusite jim cpat do krmeni vitamin D. Videl jste ty "klicky" nekdy? Otvirala by se Vam kudla v kapse a uz byste si kure nikdy nedalRv

1 0
možnosti
ZW

cassul

7. 3. 2012 7:23
Re: Proc klicky????

Ano, ale pak holt v zimě nebudou žádná vejce a bude po starosti úplně. V zimě totiž přirozeně chované slepice nesnášejí, což vám ochotně prozradí každý, kdo žil na vesnici...

0 0
možnosti
MR

Morčosaurus Rex

6. 3. 2012 21:26
Chápu to jako vtipný fejetonek

nebo tak něco....ale trošku jste to s tou garsonkou přehnal. Asi tušíte, jak je to ve skutečnosti, takže každý cm navíc bychom měli všichni slepicím dopřát a komentovat to jedině potleskem. A kdybyste to přece jen nevěděl.....běžně ve starých klecích, které mohly mít tak metr na délku a půl metru na šířku bydlelo deset slepic. klec je klec, včetně spodního dílu....ne jako když chováte křečka a dáte mu do pevného plastového spodku piliny. Ne, slepice tam mají to klecové "pletivo" pod nohama a široké tak, aby vejce propadlo. Jsou tam tak natlačené, že se nemůžou pohnout. neumí chodit, protože mají běháky zaražené v těch mezerách pletiva, neumí používat křídla. když ji postavíte na zem, spadne. Asi byste tak nechtěl bydlet.....Jen upozorňuji, že tohle není srdcervoucí popis někde z brožurky, to je běžná praxe z drůbežáren, kam jsme chodili ve škole na praxe.

4 0
možnosti
KJ

kajencik

6. 3. 2012 22:24
Re: Chápu to jako vtipný fejetonek

dobře, ale je to opravdu problém? slepice nejsou lidi, já budu radši mít radši slepice co neumí chodit než jedno vajíčko za 10 kč....

0 0
možnosti
MK

marekdobrovolny

6. 3. 2012 21:20
lidé to tak chtěli

Je určitě na samostatnou diskusi nakolik jsou nové technologie prospěšné slepicím, je zcela jasné, že vejce kvalitnější nebudou a že jejich produkce bude dražší. Na další diskusi je fakt, že všichni měli 10 let na to, aby technologie vyměnili a holanďané a němci mají dávno splněno, zatímco francouzi, španělé, italové a poláci se na to tradičně vykašlali a teď se nestačí divit. Důležité je to, že tato nařízení si vyžádala veřejnost zmanipulovaná ochranářskými organizacemi a politici pouze vyslyšeli její vůli. A že ta pravidla jsou shodná pro celou Evropu a ti kteří věci odrbávají se musí přizpůsobit těm, kteří věci dělají poctivě, je snad v pořádku.

0 0
možnosti
MR

Morčosaurus Rex

6. 3. 2012 21:36
Re: lidé to tak chtěli

prosím vás, neohánějte se ochranářema......tyhle požadavky by měl každý normální člověk, kdyby to viděl v těch drůbežárnách.....každý veterinární lékař vám k tomu řekne své.

3 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Autor fejetonů a detektivních povídek. Autor knih "Rozhodnutí zabíjet" , "Ale já jim neřekla, aby ho zabili..." a "31 je obráceně 13." Nezávislý publicista. Amatérský historik. Více informací o mě na facebooku, nebo mém webu: http://www.vsamiec.estranky.cz/