Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

elektroman

30. 4. 2012 8:41
možná nepochopení...

Autor tím chtěl asi naznačit, jak mnohdy zbytečně a skandálně nás média "masírují" zkreslenými údaji, Když například v lednu a únoru člověk slyší celý den z médii - "dnes bude až - 31 stupňů....." atd. Ano, bylo, ale jen na jednom, či dvou místech v ČR, na ostatním území bylo "normálních" lednových - 15 stupňů. Nebo když do Vás celý den "hustí", že je krize a že nezaměstnanost stoupla na 8,7%(příklad). No a že by "krize" nebyla, kdyby se o ní pořád nemluvilo a že nezaměstnanost ve skutečnosti poskočila proti minulému období o pouhých 0,2%, z 8.5%, slabší a méně inteligentní jedinci - většina národa - nepochopí. Pokud media budou takto masírovat davy, stačí pak aby jeden redaktor vypustil do světa, že například cukr nebude, nebo že bude dražší, stačí to poslouchat celý den a následkem toho, ho buď lidé vykoupí, nebo řetězce zvednou ceny. Zrovna tak media "masírují" davy i v mezinárodní politice, nesmyslné informace o okupaci Libye, o "nepříteli Kadaffím" o "zlých" muslimech,.....atd

0 0
možnosti
MS

MannImSchatten

30. 4. 2012 7:51
...

vite, nechci se do vas nejak zle pustit, pusobite jako hodny clovek. trouchu naivni, trochu hloupy, ale veskrze hodny. A ani moc nezalezi jestli se snazite napsat fejeton nebo komentar, nebo blog nebo vedeckou praci. Jestli dobre rozumim vasi pointe, pak rikate ze priroda si proste udela co chce. To je blbost na kvadrat ... a vubec nezalezi jestli mluvite o ochlazovani nebo o oteplovani, nebo o necem jinem. Jiste, jsou oblasti kde lide prirodu ponicili vice, jinde mene. Nekde se dokaze "priroda" vzpamatovat rychleji, jinde vubec. Ale ze si udela co chce bez ohledu na cloveka ? ... to muze rici skutecne jen clovek ktery travi svuj zivot pozorovanim teplomeru z pohodli sveho zaprdeneho obyvaku. A niceni prirody vubec neni vysadou nejakych poslednich par desetileti.

0 0
možnosti
MS

MannImSchatten

30. 4. 2012 7:52
Re: ...

V soucasne dobe neziji v Cechach, ale v Novem Mexiku. Pro vetsinu lidi jsme "poust". Mame pisek, obcas duny, nic moc tu neroste, par kaktusu, cyprise, voda netece. Malokdo se pozastavi nad tim ze je tady poust ... protoze poust tu proste byla "co pamet saha" ... coz je vsak ta obrovska neznalost, pripadne lez ... ktera bohuzel diky lidem jako jste vy (akorat na druhe starne oceanu) se stava pravdou. Severni cast Noveho Mexika byla jeste v druhe pulce 19.stoleti travnata oblast, od nevidim do nevidim nic nez trava .. a reky a potoky. Bili osadnici kdyz to videli se zaradovali a nahnali sem neuveritelne mnozstvi ovci ktere behem 2-3 let travu vypasly i s korinky, takovym zpusobem, ze diky erozi a absolutni zmene vodni dynamiky se to nepodarilo obnovit dodnes. Vase trvrzeni ze priroda si dela co chce je absolutne k smichu ... tedy spise k placi.

0 0
možnosti
Q

quadro

29. 4. 2012 18:41
A co je spatne, kdyz meteorologove a media informuji ?

naopak me prijde spis paranoidni tyto informace badatelizovat ;-D

0 0
možnosti
AL

T_x_y

29. 4. 2012 19:18
Re: A co je spatne, kdyz meteorologove a media informuji ?

Cizí slova jsou hezká věc, ale co jste to vlastně chtěl říct?

0 0
možnosti
F

Fyzik

29. 4. 2012 17:18
Amatér môže všetko

S pobavením som si prečítal článok amatéra, ktorý nemá ani elementárne znalosti z meteorológie a klimatológie. Berie to ale vážne a to je sympatické. Predpokladám, že rovnako zanietene píše články aj o kozmológii, astrofyzike, genetike, šľachtení sóje, obezite a vôbec o všetkom, čomu vôbec nerozumie.

2 0
možnosti
JB

generál Failure

29. 4. 2012 22:20
Re: Amatér môže všetko

A proč by byly takové znalosti potřeba? Stačí se podívat na teplotní řadu a zjistíte, že každý rok padnou tak jeden, dva teplotní rekordy pro určitý den v roce. To není klimatologie, to je statistika. Stejně to totiž vyjde pro řadu náhodných čísel :-) Takže to jen dokazuje, že je naprostý nesmysl se z těch informací snažit vytěžit něco víc, než že si dnes nemusím brát kabát.

2 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v1

29. 4. 2012 11:14
rozjímání o počasí je obdobně přínosné, jak debaty

o fotbale či o "ČSR hledá voice";-D

0 0
možnosti
VS

vlsam

29. 4. 2012 14:41
Re: rozjímání o počasí je obdobně přínosné, jak debaty

Právě proto tento článek vznikl. ;-)

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

29. 4. 2012 11:09
z toho vyplývá jediné

že příroda si dělala, dělá a bude dělat co chce. Ten váš blábol je o ničem.

1 0
možnosti
DD

ducks_quack

29. 4. 2012 22:27
Nemyslím, že by to byl blábol

přesně o tom je ten článek ... Příroda si dělá, co chce...

1 0
možnosti
PV

VerneP

29. 4. 2012 9:40
Prominte, ...

... ale trosku to pripomina dost od pejska a kocicky. je tam zakomponovano plno veci, mnoho z nich faktologicky spatnych ci spatne pojatych, takze tomu odpovida vysledek. Nicmene delat vedu z toho, ze je horko, to mohou jen meteorologove, aby obhajili svou praci.

1 0
možnosti
VS

vlsam

29. 4. 2012 14:43
Re: Prominte, ...

Možná proto, že je to fejeton. Ne vědecká práce. Trošku nadhledu;-)

0 0
možnosti
PZ

překladatel do reality

29. 4. 2012 8:52
V roce 1800 neexistovalo ani Rakousko-Uhersko, ani dokonce..

... Rakouské císařství. Je zajímavé, že ten státní útvar až do roku 1804 neměl OFICIÁLNÍ jméno a neoficiálně se mu velmi rozšířeně říkalo Rakouská monarchie.

1 0
možnosti
VS

vlsam

29. 4. 2012 14:41
Re: V roce 1800 neexistovalo ani Rakousko-Uhersko, ani dokonce..

Dobrý den, děkuji za upozornění, ale vzhledem k tomu, že v té době vládl František II. Habsburský, což byl kromě císaře svaté říše římské, ale také císař rakouský, tak by se dalo mluvit o císařství rakouském. To, že jsem použil rakousko-uherské císařství, bylo proto, aby to bylo pro čtenáře jednodušší. Ne každý studuje historii a orientuje se v tom, kdy přesně došlo ke změně názvu. Navíc jsem nepsal historické pojednání, ale fejeton. Tak mi odpusťte tuto malou nepřesnost. ;-)

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

29. 4. 2012 8:12
tehdy

rozdil proti dnesku byl obrovskej, v sobotu sli vsichni do prace, ve mestech slo dejchat pac nebyl vsude beton, asfalt a auta, a nepsal se zadnej blog, ani debata pod nim vo takovejch ptakovinach jako trosku vyssi teplota :)

3 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Autor fejetonů a detektivních povídek. Autor knih "Rozhodnutí zabíjet" , "Ale já jim neřekla, aby ho zabili..." a "31 je obráceně 13." Nezávislý publicista. Amatérský historik. Více informací o mě na facebooku, nebo mém webu: http://www.vsamiec.estranky.cz/