Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J10i77r67i 37D65v84o81r85a24k

16. 8. 2013 18:59

Ctu hodne prispevku v diskusi 8-o Pokud ma nekdo nazor, ze to nejednotne hlasovani byl podraz, tak jsou zrejme nazoru, ze je zapotrebi zmenit cely system tak, ze bude pouze jeden neomylny zastupitel za "svou" Stranu a az pak to bude ta "prava" Demokracie... !!No, hlavne ze bude v nazvu, ze???

0 0
možnosti
OH

Holt stranické čistky byly i v KSČ. 

Možná kdyby více naslouchali těm co remcali a kritizovali, tak by se poučili a něco změnili. S tímto přístupem jen snižují svoje šance na další spoluúčast na vládnutí.

Kdo je nepoučitelný většinou končí smutně.

Srovnání se stranou cyklistů pokulhává, oni se nechtěli postavit proti straně úplně, jen měli výhrady k tomu, že strana (její členové) dělají chyby a strana ani nepřiznala, že to chyby jsou a že je třeba učinit opatření, aby se již nestaly.

Socani rozumně vydali Rátha - chtěli nápravu a prošetření. ODS nemá dost rozumu ani na to a svojé Bémy, Janoušky a Nečase brání do posledního dechu.

1 1
možnosti
JH

J33a20n 94H66l73e41d84í49k

11. 8. 2013 11:11

bude-li zvolen za cyklisty Novák Emil, tak cyklisté předpokládají, že bude bojovat za další cyklist.stezky., bude-li hlásat, že stezky se musí zrušit---- cyklisté mu rozbijí ciferník a vyhodí oknem. Kdyby Grebeníček se jedním slůvkem ozval, že by komunističtí oficíři, bachaři a STBáci měli brát poloviční penzi---- kolik dnů by ještě dýchal ?? Čili demokracie v partaji se chápe jako ctít většinu !! Soudruzi to beze slov chápou, když jde o bolševíky,, ale dělají, že nechápou, jde-li o protivníka. Prostě tupý fanatizmus.

1 2
možnosti
PP

Když ten Emil Novák tohle udělá, pak mu to cyklisti spočítají hlavně tím, že v dalších volbách si bude muset hledat místo na jiné kandidátce než jejich ale to konce voleb zůstává sedět v parlamentu a nikdo s ním nehne. Grebeníček se neozve, protože to nepodporuje. Pokud by komunisti měli mezi sebou jednu černou ovci a ta to navrhla, dopadne stejně jako ten Emil. Vy matláte dvě věci dohromady - hlasování za situace, kdy se všichni shodli na konsenzu a hlasování za situace, kdy jsou názorově roštěpení a do toho ještě strkáte demokracii. Holt se nedohodli, vedení ODS si nejspíš myslelo, že je zlomí, jenže Florián a Úlehla se šprajcli a Kuba s Němcovou už jen koukali, jak se jim to všechno rozpadá pod rukama.

0 0
možnosti
MM

Nejsilnější poslanec Bohumil Sobotka

Pár dní před hlasováním o důvěře médiím sděluje, že by chtěl hlasovat proti Rusnokovi

Ale ouha, demokraticky hlasoval pro Rusnoka

Sakra jak zní ten slib poslance?

Podle svého nejlepšího svědomí nebo podle barvy trička?

3 0
možnosti
DP

D41a58v12i29d 18P88e81š10e63k

10. 8. 2013 21:04

rikal ze udela vse pro predcasne volby, to byla priorita a evidentne hlasoval, tak aby se volby mohly konat co nejdrive

Minimalne splnil sve slovo a jeho postoj byl ve prospech statu a lidi

2 2
možnosti
AB

Každý to vidíme jinak, ať už ze svého politického, či morálního pohledu. Já se některým poslancům za ODS ani nedivím, že se po zrazení předvolebních slibů a celých principů pravicové strany nakonec postaví proti ní, aby se sami ze sebe nemuseli pozvracet. Řeči o týmové práci, či taktice už nikomu nežeru!

10 2
možnosti
HM

podraz není názor,pokud poslanci se drželi 101 a stvrdili  podpisem,tak to potom není nic jiného než koalici hned před hlasováním shodili a podrazili ..svůj názor mohli říci mnohem dříve a předejít tak totálnímu zesměšnění a potupě  nejen strany  ODS ,ale celé koalice

4 0
možnosti
LV

Jenomže vysvětlujte to někomu, pro koho funguje modrý pták jako muleta.

Florián a Úlehla jsou pro ně hrdinové s pevnými postoji. Na rozdíl třeba od Melčáka a Pohanky. Kteří sice udělali v principu totéž, ale opačným směrem... :-)

Mimochodem, dozajista se setkáme se spoustou teorií o tom, že "to bylo něco docela jiného" :-)

0 0
možnosti
Foto

P96e62t59r 56Š34r92a32i74e22r

10. 8. 2013 15:27

Podívejte se, na to, aby si každý dělal, co ho napadne (nebo spíše co mu kdo poradí) nemusí být v jakékoli straně. A pokud v ní je, tak se holt musí srovnat s tím, že některá rozhodnutí jsou strategická a je třeba je respektovat. Navíc mám pocit, že svůj postoj dotyční vyjevili aniž o tom dopředu někoho informovali, což je vcelku zbabělé... A také má jistě ODS možnost vyloučení člena ve stanovách, takže vstupem do ODS každý souhlasí i s touto možností. Nikdo v ODS a ani v jiné straně už není povinně (...já jsem volič TOP09):-P

2 1
možnosti
Foto

Demokracie  v politice nespočívá v tom, že si každý poslanec bude hlasovat jak chce, možná by se to autorovi takhle líbilo, zcela jistě by to ale nefungovalo. Pokusím se mu to vysvětlit, pokud je chápavý, tak to pochopí.

  Demokracie je založena na volné soutěži politických stran, ty mají nějaké programy a cíle a ty předkládají voličům. Voliči svými hlasy určí počty poslanců, kteří je budou zastupovat ve sněmovně. Strana pak plní program na který má tzv mandát od voličů právě pomocí těchto poslanců. Z toho plyne, že při klíčových hlasováních, jako třeba o důvěře vládě se poslanci řídí stranickými usneseními, tak to bude vždycky, a to, že se vám to nelíbí na tom nemůže nic změnit.

4 1
možnosti
JV

J78a68n 36V86e61s71e73l92ý

10. 8. 2013 14:24

V pořádku, usnesení prý znělo nepodpořit vládu Jiřího Rusnoka. Ti dva opravdu nepodpořili vládu Jiřího Rusnoka...

5 0
možnosti
VN

Víte , není špatné mít odlišný názor...ale je špatné , pokud někdo má na nějakou problematiku dnes stejný názor jako většina a za tři týdny najednou svůj názor otočí o 180 stupňů.... Takoví lidé nejsou moc hodnověrní...protože protistrana neví , co od nich může čekat....natož politici...

3 0
možnosti
JV

J21a20n 93V67e29s36e77l47ý

10. 8. 2013 14:00

;-DR^ To máte pravdu!

Ale snad protistranou s většinovým názorem nenazýváte ty, co otočili přesně o 180 stupňů ve věci "Žádné daně nebudeme zvyšovat"? A ty, kteří se neotočili budete nazývat nevěrohodnými, protože otočila ta většina? :-)

Otočení o 180 stupňů může být relativní. Někdy to vypadá, že jste se otočil i když jste zůstal pevně stát... :-P

1 0
možnosti
JV

J86a41n 46V49e47s23e63l48ý

10. 8. 2013 13:49

Disciplína existovat nemusí, zvláště když poslanci opravdu slibují jen na své vědomí a svědomi. Musí existovat dohoda a vůle ji plnit. A ta zněla "nepodpořit" a ti dva opravdu "nepodpořili"... 

Prostě trenér pošle na hřiště někoho, koho při srážce zraní koaliční spoluhráč a neposlouchá svého hráče "nemůžu, nejde to". Ječí "Nezájem, makej, srabe" a když prohrají, tak utrousí "zrádče"..... , podle mě špatnej trenér.

Takže pokud kdysi o rebelech KS řekl, že to jsou "obyčejní vyděrači", pokud primárně vedení usoudilo, že oni rozhodnou a ostatní splní a že nebudou poslouchat své hráče, ale jen vedení klubu, pak nesou podobnou vinu za prohru.

Ale pokud tým nějakými lapsusy či shodou okolností dlouhodobě prohrává, nevyhazuji se obvykle dva hráči. Takže i zde by možná měl balit spíše trenér, co neumí komunikovat se SVÝM týmem, ne hráči.  ;-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Autor fejetonů a detektivních povídek. Autor knih "Rozhodnutí zabíjet" , "Ale já jim neřekla, aby ho zabili..." a "31 je obráceně 13." Nezávislý publicista. Amatérský historik. Více informací o mě na facebooku, nebo mém webu: http://www.vsamiec.estranky.cz/