Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

http://www.petice24.com/dabing

Nemůžu jinak než souhlasit! Chtěla bych všechny poprosit, aby si rozklikli odkaz a věnovali tomu minutku. Každý podpis se hodí... Předem děkuji!

0 0
možnosti
LH

L67u19b61o50r 45H92o19r95á42k

27. 7. 2014 23:39

Mnoho zajímavých názorů, ale...Dabing jaksi patří do této kultury, do této země.Odsuzovat Ty kteří neuznávají nic jiného je známka jistého chabého "nadhledu". To samé se dá říci o těch co melou něco o jiných národech, kde žádné dabingy nejsou...Není kouzlo právě v tom výběru ? Na dvd a bluray je dnes již tradicí , že se lépe prodávají jen ty nosiče které mají možnost výběru jazyka..To samé je dnes možné i v tv, ale není to pravidlem.Duální zvuk se bohužel nestal součástí běžného tv vysílání.Tolik k právu na výběr pro všechny chytráky.Mám právo si prostě vybrat a nesnažte se to bagatelizovat.Titulky má dnes každý film, proč to není běžně v tv ? No a celá ta šou kolem smlouvy s agenturou ? Můj názor ? Chtějí na tom ušetřit ! Ušetřit na hercích , ušetřit na nákladech ! Kdo ? Dabingová studia a jejich majitelé.Stala se z nich továrna.Továrna na dabing.A pokud nejsou v továrně pravidla (kolik a jak a za kolik) tak pak vznikne to co dnes...Tohle je jen můj dojem.Herci hájí své zájmy a studia své...Co zmůže herec ? Řekne :"Na tuto cenu nejdu".Co řekne studio? No já nemám nikde napsáno, že musíte dabovat vy za tuto cenu, najmu někoho jiného, co veme co mu dám...To je tedy můj názor po přečtení, všech  možných názorů a argumentů..

Vynechal jsem "uměleckou stránku věci". Mě jako diváka štve, že koukám 6 řad na seriál (Californication) a najednou, poslední řada a všechny hlasy jiné ! S tím běžte někam.To je můj pohled...Tohle si ale má pohlídat zadavatel ! ( zde HBO )Je to on kdo to platí, ale tady to nějak asi nechápu...Proč platí a nejednají o ceně za pořádný dabing ! I oni mají nějaké mysli ? Nemělo by právě jim záležet na kvalitě ? Tedy v tomto případě na zachování obsazení?

1 0
možnosti
VH

Víte, že je problém producenta, jakého vybere herce? Když bude moc španý, producent možná nevydělá. Když bude moc drahý, producent určitě nevydělá.

   Jen hlupák nebo darebák může srovnávat politické důvody "černých listin" z minula a dnešních.  Jsou čistě ekonomické.

    Budete se divit - být producentem (respektive obecně zaměstnavatelem), budu si vybírat lidi, od nichž mohu očekávat nejméně konraverzí (s výjimkou účelných - odborných).

1 0
možnosti
RJ

Díky dabingu je v Čechách chabá znalost cizích jazyků!

0 1
možnosti

Kvůli tomu to jistě není, kdo se nenaučil jazyky s dabingem, když je bezpočet jiných možností, toho by ani dabing nespasil:-)

1 0
možnosti
JF(

Nejde samozřejmě o dabing jako takový, jde jen o platy dabérů, to bych vůbec nesměšoval. A to by si měli řešit dabéři sami se svými zaměstnavateli a neměli by se schovávat se za nás diváky, a vůbec nás do jejich pracovně-právního sporu zatahovat!

3 0
možnosti

Dabing je pouze pro pohodlné a nenáročné diváky, kterým nevadí, když cizí tělo a osobnost dostanou cizí hlas;-D SoučASNĚ se jedná i o poslUCHAČE, KTEří dávají přednost "českým" písničkám, kterým rozumějí, a že je u nich cizí melodie, to už nijak nevnímají, podobně jako hudební redaktoři, kteří jim to anoncují pod sloganem hrajeme "hezky česky";-D

1 5
možnosti
Foto

samozřejmě je nesmysl co píšete, ne všichni diváci jsou patřičně jazykově vybaveni ke sledování filmu v původním znění. Titulky v TV neobstojí, protože je hodně lidí nestíhá číst.

3 0
možnosti
VK

Cesky dabing rozhodne neni ve svete nejuznavanejsi. Byly doby, kdy byl kvalitni a to hlavne diky hercum, ktere jste vyjmenoval. A nejen tem. Jenze dnes se vse dela v rychlosti a hlavnim hnacim momentem je vydelek. Proto je dabing takovy, jaky je. Hruza a tragedie. Snazil jsem se na nektere filmy divat v Cestine a nevydrzel jsem dele nez 20 minut. Je zajimave, ze kdysi, kdy se ruchy delaly pomoci plechu a ruznych dalsich udelatek, byl vysledek verohodnejsi, nezli dnes, kdy je moznost pocitacove techniky. Neverim ze se to nekdy zlepsi.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale věřím, že je ještě pořád hodně herců a režisérů, kteří se snaží vycházet z této klasiky. A musím říct, že spousty filmů i v dnešní době mají skvělý dabing. Bohužel se to poslední dobou stále zhoršuje. A to je jeden z důvodů, proč jsem tento článek vůbec psal. jen bych chtěl věřit, že ještě není konec.

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Autor fejetonů a detektivních povídek. Autor knih "Rozhodnutí zabíjet" , "Ale já jim neřekla, aby ho zabili..." a "31 je obráceně 13." Nezávislý publicista. Amatérský historik. Více informací o mě na facebooku, nebo mém webu: http://www.vsamiec.estranky.cz/