Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle me podstatna otazka .. On nekdo chce diskutovat? 8-o

0 1
možnosti
Foto

No, já to docela i chápu. Jeden silný argument padl a sice že Brexit bude znamenat ekonomický úpadek a válku. A čím jiným ještě mohou eurohujeři obhajovat setrvání v EU?

1 0
možnosti
Foto

Odpověď je jednoduchá!

To by tak hrálo, aby vláda dovolila, aby někdo diskutoval s vládou ohledně jejích kšeftů.

To Vás nenapadlo?

3 0
možnosti
Foto

Kdo je autorem výroku, že pouze v den volby je volič králem, jinak se jedná o lůzu?

1 0
možnosti
MK

R^ Nejprve můj názor: lepší je, když je Evropa jednotná s volným pohybem osob a kapitálu, s dobře střeženou společnou hranicí a se snahou o rovné podmínky pro všechny své členy. Její jednotná síla vně by měla být ochranou proti neblahému vlivu silných hráčů na světovém kolbišti.

Když však sepíšeme vše, co je v současnosti špatné na konání Bruselu, ukazuje se, že EU je od ideálu dál než je zdrávo. Nebudu zde vyjmenovávat, kde nejvíce chybuje, na něco bych určitě zapomněl a jako laik také nevěděl, nicméně lidé znalí nemlčí a mluví veřejně. To okaté, jako je totální selhání v ochraně schengenské hranice, nebo německé šachy s Řeckem (a to jen proto, že v tom visely převážně jejich banky), nerovné zemědělské dotace a v neposlední řadě neochota dát na stůl právní nesoulad existence islámu v evropském prostoru.

Sečteno, podtrženo, dnes bych se klonil pro odchod. Určitě ne ČR jako sólo, stali bychom se terčem exemplárního potrestání. Musel by odejít Visegrád jako celek; tak velké trhy trestat a vyvolat obchodní válku by určitě nebylo v zájmu zbylých, obchodníci by jim to nedovolili. Je na nás, stanovit si jasné národní zájmy a pokusit se v tomto smyslu EU změnit. Nepůjde-li to, odejít!

3 0
možnosti

Když nebudou lidi řvát, že chtějí vystoupit, nebude diskuze a nebudou ani reformy. Do Brexitu evropský diktát a poslušné poklonkování a odsouhlasení všech EUnesmyslů, po Brexitu v tom lepším případě zatím jen mlácení prázdný slámy (ani ta nová EIA to nespasí). Vždyť existuje spousta sporných a škodlivých rozhodnutí EU, na kterých by si mohli naše elity nahonit body tím, že budou trvat a prosazovat jejich eliminaci...A výsledek? Integrovat a opatrně reformovat (JAK???).

6 0
možnosti
MS

Napsal jste to hezky,bohužel musím konstatovat,že příznivci opuštění používají stejné metody zastrašování jako odpůrci.To je pak jakákoli diskuze zbytečná.Jsou relevantní argumenty pro opuštění,ale jsou také argumenty proč zůstat a reformovat.Na obě dvě možnosti najdete spoustu argumentů a na druhé také spoustu nápadů k reformě,můžu vám napsat ty svoje,ale jen z mého laického pohledu.

2 0
možnosti
Foto

Ono problém je možná hlubší. 1) do každé diskuze se zaplantá spousta emocí. Zástupných témat. Atd. To vidíte názorně zde na blozích, kde končí osobním napadáním.

2) preference krátkodobých užitků před dlouhodobými.

Lze sice replikovat, že na tuto krátkozrakost doplatí diskutující sami, ale ...

3 určitá ovlivnitelnost vnějšími podněty (vražda britské poslankyně).

1 0
možnosti
JK

Pan Sobotka ignoruje i rozhodnutí své poslanecké sněmovny. tedy námi volených zástupců.

Proč? Protože sám ví všechno nejlíp. :))

7 0
možnosti
Foto

A proto budete hlasovat proti členství v EU.

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Autor fejetonů a detektivních povídek. Autor knih "Rozhodnutí zabíjet" , "Ale já jim neřekla, aby ho zabili..." a "31 je obráceně 13." Nezávislý publicista. Amatérský historik. Více informací o mě na facebooku, nebo mém webu: http://www.vsamiec.estranky.cz/