Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sociální není socialistický !

0 0
možnosti
PK

To je možná pravda, ale i národní socialisté u nás nechtěli socialismus. A to myslím ty do r.1948, ne ty z Národní fronty.

0 0
možnosti
Foto

J29i66ř15í 97K88i29n87d68l

29. 10. 2017 17:59

Pravicové strany mají větší sociální zaměření, než strany, které mají v názvu sociální.

2 0
možnosti
PK

Která? Nebo to myslíte tak že pravice vytvoří více bohatství a na námezdní přece jen více zbyde?

0 0
možnosti
Foto

H96a30n89a 60V27l65k95o94v56á

29. 10. 2017 17:42

:-)Ono jde o to, že lidé volící "sociální strany" nemají v hlavě až tak úplně jasno. Takže je přitáhne kdejaký manipulátor koblihou a velkou hubou, zatímco jeho koaliční partner pro tu "sociální věc" (nesmyslně) vedl vítěznou válku.

0 0
možnosti
PK

Volby jsou dnes o herectví a marketingu a přiznám se, že se mi kampaň Babiše nelíbila, připadala mi na jeho možnosti slabá. V té koblize to nebude, šlo spíš o protest. Těch 30 procent jsem po jeho zostouzení a Babišově slabé rétorice, ukončení činnosti Pilného atd. opravdu ale opravdu nečekal.

0 0
možnosti
AR

Celková sociální situace se po válce v Evropě změnila proti dřívějšku. Dnes nemáme chamtivé a přežrané tlusté kapitalisty na straně jedné a vychrtlé, hladové, špatně oblečené a upracované dělníky. Tehdy před první válkou tomu někde bývalo a proto v těch místech strany socdemáků plnily roli ochránců takových lidí. Dnes toho není potřeba, protože vznikem EHS se uplatňoval nový ekonomický systém, sociálně tržní. Jeho zakladatelem byli po válce křesťanskodemokratičtí politici Německa, Francie, Itálie a zemí Beneluxu. Ekonomickým hybatelem této politiky byl německý ministr hospodářství Ludwig Erhard, za doby premiéra Konráda Adenauera hned po vzniku BRD. A tito politici nedívali se na odbory, jako na třídního nepřítele, ale jako na zástupce zaměstnanců. Role socdem stran byla tímto značně zeslabena a komunisti díky tomu vlastně v zemích EHS a pak EU vymizeli. Neměli důvod pro existenci. A dnes právě realizace oné myšlenky sociálně tržního hospodaření přivádí socialisty do přibližné situace. Nemají vyhroceného třídního nepřítele a jejich poslání řeší vlastně odbory s vládou a majiteli podniků!!

0 0
možnosti
MS

Já jsem je nechtěl nikdy. :-)

0 0
možnosti
JR

J35a39n 16R68á59ž

29. 10. 2017 17:13

No vidíte, ale já, i když jsem pravičák, bych stranu se sociálním zaměřením, vítal. Zdůrazňuji, že tím myslím stranu, kde sociální, nikoliv liberálně socialistické, aspekty v jejim programu tvoří hlavní náplň. Čili takovou, jejíž program odmítne socialistické experimenty Sobotkovy (Zaorálkovy, Dientsbierovy, Marksové) ČSSD.

0 0
možnosti
PK

Nemyslím si, že by nevyla poptávka po soc.stranách, problém je na straně nabídky. Není dostatečně vhodný materiál k práci, stačí se podívat na tři stávající lídry, resp. si poslechnout si jejich vyjadřování a je konec nadějím. No ekonomika asi ty vhodnější rozebrala a zbytek je zčásti nepoužitelný. Leč naděje žije s mladou generací:-)

0 0
možnosti
JR

J24a59n 54R77á89ž

29. 10. 2017 16:37

Jak můze dopadnout strana, která v celé své historii hájila zájmy "lidí práce", když se v současnosti zaměřila na hájení zájmů lidí, kteří se programově práci vyhýbají a její předseda prohlásí, že se strana musí zaměřit na řešení prolémů mladých, myslíc tím študáky pražských universit, ale nezajímá se o problémy dělníků z Vítkovic? Co se stranou, v názvu sociální, která se utápí ve vnitrostrsnickém boji, ale zcela opomíjí řešit to, co její přirozený volební elektorát považuje za problém, který by se měl řešit? Nezbývá, než ji poslat do kopru!

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Autor fejetonů a detektivních povídek. Autor knih "Rozhodnutí zabíjet" , "Ale já jim neřekla, aby ho zabili..." a "31 je obráceně 13." Nezávislý publicista. Amatérský historik. Více informací o mě na facebooku, nebo mém webu: http://www.vsamiec.estranky.cz/