Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)  Souhlas beze zbytku ! Ti co spolupracovali vědomě se postarali po sameťáku, aby byly záznamy rychle uklizeny. Ti co neměli tuchy, že tam jsou se nestarali a teĎ když začali dělat nekompromisní politiku proti staré garnituře, tak se to jako bič hodí !  Podle skutků poznáte je.....!!!  Markantní příklad Babiš! Kdyby dělal svůj byznys a nechal vše v zajetých kolejích, nikomu by to nevadilo!  Ale vypadá to, že se konečně ledy pohly a nevím komu to vadí ? R^R^R^

7 1
možnosti
Foto

J46i52ř90í 15K96i19n19d21l

24. 12. 2013 10:02

Pane Nováku Týdeník Euro zveřejnil fotokopii dokumentu, který dokládá, že podnikatel Andrej Babiš spolupracoval s StB. Dokument pocházející ze svazku, který StB na Andreje Babiše vedla, dokládá jeho spolupráci s komunistickou státní bezpečností. Nejprve v kategorii "důvěrník", později už "agent" Babiš byl podle fotokopií jeho svazku u státní bezpečnosti důvěrníkem od roku 1980. Když se osvědčil, stal se v listopadu 1982 agentem. Zatímco jako důvěrník nemusel o své spolupráci s StB oficiálně nic vědět, jako agent už musel s komunistickou tajnou policií spolupracovat vědomě. Dokument pochází z archivu Ústavu paměti národa Slovenské republiky. StB v něm Andreji Babišovi přidělila krycí jméno Bureš. V posudku o něm policisté píší: "Při schůzkách vyjádřil přesvědčení o nutnosti boje proti vnějšímu a vnitřnímu nepříteli." Jinde ve spisu uvádějí, že má "kladný vztah k našemu socialistickému zřízení"Součástí spisu je i návrh na "zverbování" Babiše pro užší spolupráci. K té došlo podle dokumentů v listopadu 1982. Ve spisu se doslova uvádí: "Agent Bureš byl získaný k tajné spolupráci 11.11. 1982. Výslednost jeho spolupráce byla hodnocená kladně." StB dokonce Babišovi přidělila i smluvené heslo: "Nesu vám materiály od pana Bureše." Dokumenty ovšem uvádějí jiná fakta. Závazek k tajné spolupráci Babiš podepsal v centru Bratislavy ve vinárně U obuvníka před zraky dvou tajných policistů

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Darebáci, stojící za lustračním zákonem by se měli zpovídat u evropského soudu pro lidská práva EU[>-]

1 6
možnosti

J53a67n 65Š46u16r57c

24. 12. 2013 10:20

Macku slez z toho kolotoče a běž podat k evropskému soudu trestní oznámení. Tvému charakteru by to udávání odpovídalo. A zrovna ty nám něco můžeš vykládat o lidských právech. Copak komunisti někdy věděli co jsou lidská práva?

4 0
možnosti

Jsem proti zrušení lustračního zákona.

Představte si tu díru v té protikomunistické kampani současných straníků z ODS, TOP 09 a zejména straníků KDU-ČSL, nehledě na politickou kampaň církví, kteří zcela jistě vědí, že jim to všechno ukradli komunisti i když jim to neukradli a přišli o to zákonem v roce 1947.

Přes 24 let tu hrají na protikomunistickou kartu, straší komunismem, jejich STBáky a přitom kradou kde můžou. Člověče, proti komu by se měli chudáci vymezovat a čím by měli lidi strašit? 

Jo a teď by jste nás chtěl připravit o tu srandu s Andrejem Babišem, jestli převáží lustrační zákon, nebo kostelecké uzeniny, které má pán president tak rád. 

Buďte rád, že s tím současným režimem nemáte nic společného a jste demokraticky diskvalifikován a raději nespolupracujte ani s dnešní BIS. Nikdy nevíte, co bude za pár let, nebo za další desetiletí.:-P

8 3
možnosti
JS

Souhlasím, ale: v některých případech presumce viny by měla platit, například zde, kdyby tento zákon nebyl již dávno přežitý, "pasé". Předně nesmysl zákonu vidím v tom, že postihuje pouze spolupracovníky (vědomé či nevědomé). Pracovníky STB, tím myslím přímo zaměstnance, kteří by si zasloužili být z naší společnosti po listopadu vyloučeni, těch se zákon netýká.

10 0
možnosti
JC

Ano. Je zajímavé, že tenhle důležitý aspekt celé obrzáležitosti StB všichni opomíjí. V té honbě za nepřítelem jsou právě různí "spolupracovníci" nazývání "estébáci", ale přitom velmi často neměli s StB vůbec nic společného a žádní "estébáci" to nejsou. Pár zhrzelých disidentů je takto začalo nazývat (mnohdy sami spolupracovníci!:-)) a chytlo se to. Přitom praví estébáci, zaměstnanci, příslušníci, unikali a unikají pozornosti, jsou nějak mimo. Vždy se bavím, když ten pomyslný dav pronásledovatelů vůbec neví, která bije a řve jak pominutý "on je estébák", aniž by si jenom trošičku zapřemýšlel a znal význam slov.

2 0
možnosti
JH

J59a13n 60H79a13n38á60k

23. 12. 2013 23:55

Jasně, výstižně a rozumně. Díky, karma.

4 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Autor fejetonů a detektivních povídek. Autor knih "Rozhodnutí zabíjet" , "Ale já jim neřekla, aby ho zabili..." a "31 je obráceně 13." Nezávislý publicista. Amatérský historik. Více informací o mě na facebooku, nebo mém webu: http://www.vsamiec.estranky.cz/